Skestorkeflok på besøg

Den 7. juli 2019 blev der fundet en flok på fem Skestorke i Klydesøen. Det er den største flok, der indtil videre er set på Kalvebod Fælled. Tidligere i år blev en flok på 4 set. Skestorken er næsten årlig i Klydesøen med en eller et par observationer. Du kan læse mere om artens forekomst på Kalvebod Fælled her (scroll ned til Skestork).

Flokken bestod af en gammel fugl, 2 yngre fugle (2K-typer) samt en ældre fugl med hvide vingespidser og kort top – sandsynligvis en 3K-type eller adult(?). Aldersbestemmelsen er baseret på denne artikel

Flokken forsvandt samme dag, hvor de senere blev set trække sydvest over Ringebæk Sø kl. 11. Men de fortrød åbenbart, for dagen efter var de på plads igen i Klydesøen. På tredjedagen var de dog væk.

Deres adfærd på førstedagen var pudsig. De viste stor interesse for en stor ”græstot” i vandet tæt ved rørskoven, og det lignede grangiveligt, at de øvede sig i noget redebygning. Med artens spredning i Jylland er det ikke helt utænkeligt, at Skestorken på et tidspunkt kunne finde på at yngle i Klydesøen…men der går nok nogle år endnu. Indtil da, må vi glæde os over dens besøg.

Skestorkeflok, Klydesøen. 7. juli 2019. Videooptagelse: Thomas Hellesen.