Super sjælden Dværghejre gæster Hejresøen

En meget sjælden Dværghejre kan i øjeblikket høres – og hvis man er heldig også ses – i rørskoven ved Hejresøen på det sydlige Kalvebod Fælled. På trods af at Dværghejren yngler i det sydlige og centrale Europa, er den en meget sjælden gæst på vores breddegrader. Der er flere ældre fund fra Danmark, men i nyere tid er der blot et enkelt fund fra 1988 og et fra 2014. Utroligt nok gæster en anden fugl også Skagen i øjeblikket. Så to Dværghejre i Danmark lige pt. er helt uhørt.

Fuglen i Hejresøen blev fundet onsdag morgen af fuglefotografen John Larsen. Den sjældne gæst har resulteret i mange besøgende fuglekiggere. Den er meget stationær ved Hejresøen, men er desværre ikke nem at få at se. Til gengæld lader den ofte sin karakteristiske ”sang” høre fra rørskoven, som består af et dybt og lidt gryntende “WROA”, der gentages med få sekunders mellemrum i serier…nok ikke noget der bringer den store misundelse frem hos de lokale beboere i søen. Lyt selv her (optagelse lavet af Jesper Bay Jacobsen).

Men hvad den ikke har i stemmen, har den i udseendet, som det ses af billederne og videoen nedenfor. En virkelig smuk sag. Hvis du tager af sted for at opleve den, så væbn dig med tålmodighed, da der kan gå mange timer mellem at den ses. Til gengæld er den sangaktiv det meste af dagen.

Dværghejre, Hejresøen. 11. juni 2020. Foto: Anders Odd Wulff Nielsen.

Billede 1 af 4

Videooptagelse fra torsdag den 11. juni 2020 (af Anders Espenhain Sørensen).